Relația noastră cu desenele animate este una prietenoasă. Noi credem că fac parte din naturalețea vârstei și din evoluția societății. Citim cu atenție recomandările specialiștilor când vine vorba de timpul petrecut în fața ecranelor și respectăm limitele. Uneori folosim acest mijloc de divertisment pentru învățare, alteori doar pentru ceea ce produce: plăcere imediată cu efort minim din partea spectatorilor.

Pentru inspirația fiecăruia dintre cei care ne citesc, redăm mai jos principalele titluri de animații pe care le vizionează copiii noștri și sperăm că la rândul vostru ne veți ajuta să ne lărgim orizontul și să ne îmbogățim lista cu filme de calitate.

Cartea Cărților (Superbook în engleză) este descoperirea nouă făcută de noi în privința animațiilor. Cei doi R. au fost de-a dreptul încântați de motivele biblice prezentate aici, de grafica modernă, limbajul, personajele și acțiunile surprinse. În momentul de față în topul preferințelor este episodul “A Giant Adventure” care prezintă experiența lui David cu Goliat. Aplicația mobilă oferă și sugestii de activități (colorat, art and crafts, memorarea versetelor biblice, jocuri etc) pe placul celor mici si mari.

Fixiki sunt creaturi micuțe și drăguțe, experte în știință, care trăiesc în casa micului Tom, un băiețel de 10 ani. Copiii Fixiki, Simka și Nolik au o prietenie foarte frumoasă cu el, îl ajută să își rezolve problemele tehnice fără ca părinții să afle. Uneori îi oferă lecții științifice, de exemplu: cum funcționează o pârghie, ce este internetul, cum poți face frișcă de casă etc., dar și de comportament: cum să recunoști când faci o greșeală, de ce să spui întotdeauna adevărul etc.

Patrula cățelușilor (urmărim acest serial pe HBO GO) este formată din șase cățeluși eroici: Marshall, Chase, Rocky, Zuma, Rubble și Skye, conduși de Ryder, un băiețel de 10 ani priceput la tehnologie. Misiunile lor de salvare a comunității sunt riscante, dar atitudinea lor pozitivă, curajul, vehiculele cool și umorul fac față oricărei provocari.

Super Wings este o serie animată ce expune preșcolarii la diverse zone geografice și culturale prin aventuri prietenoase. Copiii au ocazia să învețe despre obiceiuri locale, dar și să observe importanța spiritului de echipă în rezolvarea problemelor. Cea mai faină surpriză pentru cei doi R. a fost să vadă cum Jett, personajul principal, călătoreste prin Romania.

Bobiță și Buburuză în varianta animată au reprezentat un divertisment cel puțin la fel de educativ ca si carțile cu același nume. Copiii s-au bucurat să își vada live eroii îndrăgiți și să îi însoțească la joacă, la grădiniță sau prin pădure. Ne place abordarea simplă a fiecărui episod și faptul că temele ilustrează viața reală a celor mici: certuri de la jucării, frica de a patina, dorința de a fi apreciat în grup etc.

Blaze și mașinile uriașe (le urmărim pe HBO GO) surprind aventurile celui mai tare monster truck și ale șoferului său, AJ, un băiețel de 10 ani, prin orașul Axle. Mașina aceasta este deosebită prin faptul că e cea mai rapidă, are cunoștințe despre știință și inginerie, iar alături de prietenii săi: Gabby, Watts, Stripes, Darington, Starla și Zeg rezolvă problemele orașului.

Mult îndrăgita serie Masha și ursul (o urmărim pe HBO GO) este nelipsită de pe ecranele noastre. Spiritul jucăuș, curios, plin de voie bună, dar și pus pe șotii reprezintă întruchiparea firească a copilăriei.

Sigur că lista aceasta de preferințe nu ar fi completă fără seriile fantastice LegoNinjago (Netflix) și Țestoasele Ninja (HBO GO).

Vă dorim tuturor vizionare plăcută și așteptăm cu interes titlurile voastre.

Happy watching!

Sursă photo – Pixabay